Design a site like this with WordPress.com
Započnite

ŠKOLSKI BISERI

Autorice:  Karlapetra Loborec, Franka Jović , Jelena Mijić 

ANEGDOTE IZ 8. A RAZREDA

  1. U Veljači ove godine 8. a je imao školu popodne i prvi sat je bio glazbeni. Toga dana su se u 13 i 30  svi učenici koji ne idu na zbor okupili ispred škole čekajući profesoricu, no ona nije došla po njih. Nakon desetak minuta dvije učenice koje idu na zbor došle su do ulaza škole i ostatak razreda je s njima otišao natrag u učionicu. 8. a je proveo taj sat glazbenog sam u učionici zabavljajući se i ne radeći ništa. Neki bi rekli da je to bio najbolji sat glazbenog ikad.
  2. U petom razredu sadašnji 8. a i b imali su razredno putovanje u Novi Vinodolski. Prve večeri tijekom slobodnog vremena jedan od učenika se sjetio svog bolesnog ujaka te je počeo misliti da će mu ujak umrijeti. Kada su ostali učenici čuli tu vijest još neki su se počeli prisjećati svojih mrtvih rođaka te je nekoliko učenika čak i počelo plakati. Oni učenici koji nisu tugovali pokušavali su raspoložiti ostale učenike. Nakon nekog  vremena svi su se bolje osjećali i kao da su zaboravili zašto su plakali.  
  3. Na istom tom putovanju u Novi vinodolski prve noći dok je pola cura iz 8. a spavalo u svojoj sobi stražar hotela otvorio je potiho vrata sobe da provjeri spavaju li svi.  Budući da je u sobi bila jako mračno cure nisu vidjele tko je to te su se neke prestrašile i svojim koferima zabarikadirale vrata, što je otežalo profesorima da ih probude ujutro. Sljedećeg dana otkriveno je da je misteriozno otvaranje vrata uzrokovao zaštitar te su cure prestale barikadirati vrata. 
  4. Sadašnji 8. a i b u petom razredu prenoćili su jedan vikend na Sljemenu. Uvečer prvog dana na Sljemenu učenici su počeli paničariti zato što je “duh” bio u hotelu. Prolijevanje vode iz boca, prevrtanje kofera i izbacivanje odjeće iz njih, micanje jakni s vješalica su samo neki od događaja koju su izazivali tu histeriju. Profesori su uspjeli smiriti sve učenike poslavši ih u njihove sobe do jutra. Iako nitko nije priznao da je napravio išta od navedenog malo je vjerojatno da je na Sljemenu bio duh. 
  5.  U svibnju ove godine na tjelesnom smo igrali nogomet. Pazili smo da nam lopta ne ode u blato. Kad je lopta otišla prema blatu  jedan učenik je otišao za njom, zatim se spotaknuo i pao u blato. Bio je sav od blata, pa se otišao presvući. 
  6. U 5. razredu na Sljemenu jedan se učenik razbolio i pio je sljezov sirup. U danu je trebao piti 2 žličice sirupa, ali njemu je bio fin i popio je cijeli sirup. Kad smo se vratili u Zagreb učenik je dobio upalu pluća. 
  7.   U 7.  razredu na jednom satu likovnog kada smo radili s tušem sve stolove smo zaprljali pa su svi otišli čistiti svoje stolove, ali samo je jedna učenica otišla do tete spremačice da je pita ima li nešto za čišćenje klupa. No spremačice nije bilo i  učenica je bez pitanja uzela bocu u kojoj je bila plava tekućina i otišla natrag u razred. Spremačica se ubrzo vratila i skužila da nema te tekućine i brzo je otrčala u učionicu broj jedan. Kada je ugledala tu učenicu s tom bočicom u ruci zavikala je: “Ne djeco, to je Sanitar” i brzo uzela tu bočicu natrag. Profesorica se samo nasmijala i odgovorila “Pa nismo znali.”    
%d blogeri kao ovaj: