Design a site like this with WordPress.com
Započnite

ZANIMLJIVI DOGAĐAJI – IZLETI

Autori: Neo Magušić, Nika Stipančić, Petra Grilec

Sljeme: 

Vrijeme radnje: 6.12.2018. – 8.12.2018. 

Odlazak na Sljeme: škola u prirodi 

Išli smo na Sljeme krajem prvoga polugodišta petoga razreda. To nam je bilo prva ekskurzija na više dana (2 dana). Cijelu ekskurziju proveli smo radeći mnoge aktivnosti u snijegu. Obišli smo špilju Veternicu, rudnik te obične, prirodne ljepote Hrvatskoga prirodnoga parka. 

Ekskurzija je bila doista mirna i “obična” dok par bisera nije odlučilo izmisliti fenomenalnu priču o duhovima… Panika se proširila u sva tri razreda… Dolazilo je čak i do zvanja roditelja za povratak kući (naravno profesori nisu to dopuštali)… No sve je dobro završilo kad je priznata krivnja i kada su razriješena paranormalna događanja (s naravno skroz običnim i jednostavnim objašnjenjima). Mislim da će se ta ekskurzija pamtiti još dugo vremena. 

Novi Vinodolski: 

U Novi Vinodolski išli smo krajem petog razreda. To nam je bio prvi zajednički izlet na more.  

Zadar: 

U Zadar smo došli krajem 6. razreda i to je bilo jedno nezaboravno iskustvo. Bilo je puno zabavnih događaja kao što su: ulaženje jedni drugima u sobe, izlaženje iz hotela, igranje nogometna protiv sedmaša, igranje ping-ponga i graničara. Bilo je puno svađa, nesporazuma, ali na kraju se sve dobro završilo. Posjetili smo crkvu Sv. Donata i bili u solani u Ninu. 

Prvić:  

Posjet Prviću bio je kratak, ali sladak… Jednodnevni izlet na otok Prvić je još jedan od zanimljivih događaja iz 6. razreda. Na Prvić smo išli povodom učenja o hrvatskim poznatim, povijesnim ličnostima. Obišli smo Memorijalni centar Faust Vrančić te cijelu Prvić luku za vrijeme slobodnog istraživanja otoka. 

Posjet tvornici Dukat:

Tvornicu dukat posjetili smo u 4. razredu. Bilo je jako puno strojeva za izradu mliječnih proizvoda. Vidjeli smo kako strojevi pune čaše za jogurt i mlijeko i kako ih zatvaraju. Miris je bio dosta neugodan i bilo je teško disati. Mnogo nas nije znalo kako se rade i pakiraju proizvodi koje svakodnevno koristimo. To je bilo jedno zanimljivo iskustvo.  

%d blogeri kao ovaj: